MASAK SINGGANG IKAN TONGKOL
Mulut masih terasa pahit.Rasa nak makan yang masam-masam saja.Beberapa hari lepas minta cleaner buah cermai .Pelik depa tengok saya pepagi buta mengunyah buah cermai masam.Padahal selama ni saya tak suka asam asam mengalahkan perempuan bunting sulong.hihihi
3 keping ikan tongkol.
2 asam keping.
½ bawang Holland.
3 bawang putih ketuk.
3 keping lengkuas ketuk.
1 batang serai - ketuk.
1 buah tomato masak.
Sikit serbuk kunyit,garam dan secubit gula.Bila semua dah mendidih baru masukkan 10 batang bendi.Pastu rasa macam tak pedas.Tambah 3 cili padi merah yang diketuk.
Slrup...slrup..slrup...dapat hirup kuah singgang ...Berpeluh basah baju ...Hihihi...
Posting Komentar untuk "MASAK SINGGANG IKAN TONGKOL"