LEMPENG PISANG TEPUNG BERAS
Cerita dah dekat seminggu.Baru nak update..
Untuk lempeng pisang teoung beras,memang pada tekak saya ianya lebih sedep kerana lembut dan harum tepung beras.
LEMPENG PISANG TEPUNG BERAS
5 biji pisang berangan
2 cawan tepung beras
1 cawan kelapa parut putih
garam dan minyak
1. Lenyek pisang hingga lumat.
2. Tambah kelapa dan secubit garam.
3. Gaul pula bersama teoung beras hingga sebati.Adunan memang kental kerana saya mahukan lempeng yang garing rangup tepi-tepinya.
4. Panaskan sesudu minyak dalam kuali atau pan.Masukkan sesenduk adunan dan ratakan dengam belakang sensuk atau belakang sudu supaya leper.
5. Masak kedua-dua belah hingga garing.Jika perlu renjiskan sesudu lagi minyak supaya garing.
Posting Komentar untuk "LEMPENG PISANG TEPUNG BERAS"